De Decathlon-samenwerking: we kijken terug op een prachtig project

Gepubliceerd op: 01 december 2022

Wat hebben we ontzettend veel moois kunnen doen dankzij de samenwerking met Decathlon! We zijn dankbaar en kijken terug op een prachtig project. Ruim 1.000 bestellingen van collega's hebben we verwerkt, met soms wel 20 (sport)producten per bestelling. Allemaal mooie artikelen die bij Decathlon retour werden gestuurd, hebben we kunnen doorgeven en daarmee konden we veel cliënten blij maken. De samenwerking met Decathlon is door een aanpassing in hun werkprocessen nu tot een einde gekomen.


Logeerhuizen konden gaan skeeleren met de jongeren, sporten in volledig ingerichte sportruimtes met loopbanden, boksballen, yoga matjes, gewichten etc. Maar ook veel (pleeg/ambulante hulp) kinds hebben we blij kunnen maken met zwemkleding, voetbal(doelen), skeelers, schoenen, heel veel (sport)kleding en nog veel meer! Ontroerende verhalen hebben we gehoord en tranen van blijdschap hebben we gezien bij het geven van al het moois.


Maar buiten dat het een geweldige samenwerking was, hebben ook veel mensen die al langdurig ziek waren weer hun eerste uurtjes werk bij Jeugdformaat gemaakt dankzij deze samenwerking. Orders bij elkaar zoeken, kasten opruimen, de webwinkel bijwerken, nieuwe artikelen inboeken. En langzaamaan ook weer contact zoeken met andere mensen, van een paar uurtjes per week tot weer volledige werkweken. Meerdere (oud-)collega's hebben op een fijne manier kunnen re-integreren.


En, niet te vergeten, al deze artikelen hebben een mooi tweede leven gehad en zijn niet, zoals zo veel webshop artikelen die retour gezonden worden, vernietigd.


We hopen dat er in de toekomst weer van dit soort mooie projecten voorbijkomen! Voor de jongeren, de collega's die een geweldige re-integratieplek nodig hebben en het milieu!
Samen maken we een betere wereld!

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.