De POR stelt zich voor: Bidjai Jagroep

In de Pleegouderraad (POR) zijn op dit moment “alle soorten” pleegzorg (crisis, netwerk, langdurig, kortdurend, weekend en vakantie) vertegenwoordigd. Maar weet u eigenlijk welke pleegouders er precies in de POR zitten? 

Dit keer stelt Bidjai Jagroep zich voor. Bidjai is alleenstaande vader van drie kinderen en netwerkpleegouder van een 17-jarige pleegzoon. Voor de andere twee kinderen heeft hij een co-ouderschap met de moeder. Hij vertegenwoordigd netwerkpleegouders in de POR en zoekt een netwerkpleegouder die hem wil opvolgen.

Wat vind je het mooiste aan het pleegouderschap?

Het mooiste aan pleegouder zijn is de warmte en vrolijkheid die je aan zo'n kind geeft. Mijn pleegzoon is al vanaf zijn 6e jaar bij mij geplaatst.

Ik doe vrijwilligerswerk en Surinaamse catering bij Stichting Hindustani. Deze stichting houdt zich bezig met taboedoorbrekende onderwerpen. Daarnaast geven wij workshops zoals 'hoe ga ik met mijn ouders om' en 'herkenning van kinder-mishandeling' en 'assertiviteitstraining voor kinderen'. 

Mijn motto is 'alle kinderen gelijke kansen'! 

Verder werk ik nog twee halve dagen bij stichting Leergeld Den Haag. Deze stichting is er voor ouders met een minimum inkomen en in het bezit van een Ooivevaarspas. Ze kunnen hier onder meer sportkleding, een fiets of een computer aanvragen. 

We begrepen dat je gaat stoppen bij de POR en een opvolger zoekt?

Ik zit inmiddels al 3 jaar in de POR. Ik ben dit gaan doen omdat ik het belangrijk vind dat in deze raad netwerkpleegzorg ook is vertegenwoordigd. Ik heb dit met veel plezier gedaan.

Vanwege mijn drukke agenda moet ik bij de POR stoppen. Ik zou het stokje per 1 januari 2016 willen overgeven aan een nieuwe netwerkpleegouder, daarom doe ik bij dezen een oproep om u te melden bij de POR als u interesse heeft! Dat kan via porhaaglanden@gmail.com.

Ik hoop dat zich voor mijn plek bij een enthousiaste nieuwe netwerkpleegouder meldt. 

Over de POR

We zijn het onafhankelijk wettelijk verplicht orgaan dat de belangen van u als pleegouder behartigt bij Jeugdformaat én bij andere belangrijke gesprekspartners in Haaglanden, zoals de gemeenten en de gecertificeerde instellingen.

Lees meer over de POR.

Interesse om netwerkpleegzorg te vertegenwoordigen in de POR?