De POR stelt zich voor: Ilse Van Landschoot

Wie zitten er eigenlijk in de Pleegouderraad? En waarom zijn zij lid geworden? De leden stellen zich graag aan je voor.

Hallo, ik ben Ilse Van Landschoot.

Samen met mijn man zorgen wij voor 2 pleegkinderen. Ze zijn broer en zus en nu 8 en 9 jaar oud.Nu ruim 6 jaar geleden kwamen ze bij ons wonen. Ik kan mij nog heel goed herinneren hoe ze achter in de auto zaten, stil en angstig naar buiten kijkend uit het raam. Wat een indruk moet dat hebben gemaakt. Na het nemen van behoorlijk wat hobbels op hun levensweg zijn ze opgebloeid tot vrolijke, ondernemende kinderen die steeds meer durven vertrouwen op zichzelf en hun omgeving.

Ik zit nu ruim 3 jaar met veel plezier in de POR. De laatste jaren hebben we samen met Jeugdformaat veel bereikt voor pleegouders.

Onze pleegkinderen hebben veel trauma's meegemaakt. Gelukkig zijn ze hiervoor in behandeling geweest bij Intermetzo. En sinds een jaar neem ik deel in de project groep "Traumasensitief in gezinnen". Dit is een samenwerkingsverband tussen Intemetzo en Jeugdformaat om uitval van chronisch getraumatiseerde kinderen in een gezinssetting te voorkomen.

Ik ben blij dat Jeugdformaat deze samenwerking is aan gegaan. Opvoeden van getraumatiseerde kinderen is een pittige taak en ik ben blij dat pleegouders nu beter ondersteund kunnen worden.

Meer weten over de Pleegouderraad?