De POR stelt zich voor: Marja Wijnties

Wie zitten er eigenlijk in de Pleegouderraad? En waarom zijn zij lid geworden? De leden stellen zich graag aan je voor. Dit keer is de voorzitter, Marja Wijnties, aan de beurt.

Marja: "Ik ben sinds 2003 pleegmoeder, eerst als weekendpleegouder voor een jongetje van 3, die inmiddels opgegroeid is tot een fantastische knul van 16. Hij woont inmiddels al weer een aantal jaren fulltime bij mij in huis en blijft hier totdat hij zelf het huis uit gaat. Ik geniet er volop van hem te zien opgroeien.

Ik ben destijds met pleegzorg begonnen omdat ik het belangrijk vind dat een kind 'kind kan zijn'. In een documentaire zag ik een jongetje met allerlei gedragsproblemen op school. Hij werd ook thuis gefilmd met een moeder die laveloos op de bank lag. In een keuken waarin een blind paard geen kwaad kon doen, stond hij voor zichzelf een eitje te bakken. Op dat moment dacht ik: ‘laat mij dat eitje maar voor hem bakken.' 

Als voorzitter van de POR vind ik het belangrijk dat wij niet alleen bij Jeugdformaat, maar ook bij de gemeenten van Haaglanden een vanzelfsprekende gesprekspartner zijn om zo de belangen van de pleegouders op de kaart te zetten en te houden. En dit uiteraard in het belang van onze pleegkinderen.

Als ik een moment voor mezelf heb, ben ik met mooi weer graag buiten op de fiets en bij slecht weer vind ik het heerlijk om met een pot thee en m’n breiwerk of een boek lekker thuis te zijn."

Meer weten over de Pleegouderraad?