Doe mee aan de groenlicht-walk in Rijswijk

Op 3 november trappen we in de Haagse regio de Week van de Pleegzorg af met de #groenlicht-walk. We zoeken zoveel mogelijk pleeggezinnen die willen meelopen. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Samen zetten we het licht op groen voor alle kinderen die pleegzorg nodig hebben!

Het belangrijkste doel van de #groenlicht-walk is op een sfeervolle manier aandacht vragen voor pleegzorg. Alle deelnemers krijgen een lichtje van ons mee en we zorgen voor wat lekkers. Onder het motto ‘walk en talk’ kunnen geïnteresseerden tijdens de loop vragen stellen aan de deelnemende pleeggezinnen en medewerkers van Jeugdformaat.

De loop start vanaf de Rijkswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, om 18.30 uur. Wethouder Larissa Bentvelzen van de gemeente Rijswijk steekt samen met een pleeggezin het groene licht aan bij de Schouwburg en geeft het startsein. Rond 19.30 uur zijn we ongeveer weer terug bij de Schouwburg.

Loop je mee? Vind je het leuk om met het hele gezin een uurtje gezond bezig te zijn, een sfeervolle ervaring te hebben en tegelijk je ervaringen met pleegzorg te delen met geïnteresseerden? Doe mee met de walk! En nodig gerust andere pleeggezinnen, geïnteresseerden, vrienden of kennissen uit om mee te lopen.

Geef je op voor de #groenlicht-walk

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.