Exclusieve rondleiding voor pleegkinderen achter de schermen van het theater: meld je aan!

BEHIND THE SCENES

Hoe zorg je er voor dat die sterren op het toneel zo kunnen stralen? Wie zet de ‘spot’ op hen nou eigenlijk aan. Hoe werkt het geluid? Hoe verander je van decor? Kom er achter tijdens een exclusieve rondleiding - speciaal voor pleegkinderen - door de geheimen van de theatertechniek.

Tijdens een rondleiding in het prachtige theater de Rijswijkse Schouwburg nemen Ronald de Blécourt, hoofd van de Theatertechniek, en zijn team je helemaal mee in de wereld van de theatertechniek.


Ronald werkt al zijn hele leven in de theaterwereld en heeft heel veel bekende artiesten de hand mogen schudden. Zo zag hij flink wat beginnende cabaretiers uitgroeien tot bekende Nederlander.
Naast technicus is Ronald ook een uitstekende gastheer, een rol die belangrijk is als je in het theater werkt, zowel voor- en achter schermen. Samen met zijn team van enthousiaste technici zorgt hij ervoor dat elke voorstelling smetteloos verloopt. Hoe? Dat vertelt hij je in deze exclusieve rondleiding achter de schermen!

Wanneer?

19 oktober 2021 van 13.00 tot ongeveer 15 uur.

Wie ben jij?

  • Je bent tussen 12 en 18 jaar
  • Je houdt van theater, techniek of je bent erg nieuwsgierig wat er achter de schermen van het theater gebeurt.
  • Je wilt graag meer leren op dit vlak
  • Je hebt er zin in!

Hoe reageer je?

Stuur zo snel mogelijk een korte motivatie naar Jacqueline Leget via j.leget@jeugdformaat.nl

VOL = VOL 

Er zijn 4 plekken beschikbaar, dus reageer snel!

JIJ BENT is een initiatief van Jeugdformaat.Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.