Familiedag voor pleeggezinnen op Duinrell op 31 oktober & 1 november 2020

Familiedagen Duinrell verzet naar 27 en 28 maart 2021

Wat keken we er naar uit om samen met andere pleeggezinnen bij elkaar te komen in het weekend van 31 oktober en 1 november. Helaas hebben wij bericht gekregen dat de familiedagen verplaatst worden.


Tijdens de Week van de Pleegzorg, die dit jaar van 28 oktober t/m 4 november a.s. loopt, organiseert Pleegzorg Nederland voor de derde maal de feestelijke Familiedag voor pleeggezinnen op Duinrell. Voor deze Familiedag wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Deze familiedag wordt georganiseerd op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2020.  Alle pleeggezinnen zijn dit weekend welkom voor een leuke dag op Attractiepark Duinrell.

  • Via de pleegoudernieuwsbrief ontvangt elk pleeggezinnen een activatiecode voor het online bestellen van de kaarten. 
  • De kosten zijn ongewijzigd €5,- per persoon. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis.
  • Het is in verband met de beperkte capaciteit niet mogelijk om tegen een meerprijs het Tikibad te bezoeken. 
  • De online kaartverkoop start op dinsdag 15 september. De toegangskaarten worden verkocht per tijdslot voor binnenkomst, i.v.m. de spreiding en om drukte bij de entree te voorkomen. 
  • Er kunnen maximaal 8 kaarten per gezin besteld worden. Het is dus echt alleen voor alle leden van het pleeggezin. 

Kaartjes zijn alleen geldig op zaterdag 31 oktober of zondag 1 november 2020.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.