Familiedagen voor pleeggezinnen bij Duinrell op 4 en 5 november 2023

Gepubliceerd op: 14 september 2023

Tijdens de Week van de Pleegzorg, die dit jaar van 1 t/m 8 november a.s. loopt, organiseert Pleegzorg Nederland opnieuw de feestelijke Familiedagen voor pleeggezinnen op Duinrell.

Deze Familiedagen worden gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 november 2023. 
Je bent dit weekend welkom voor een leuke dag op Attractiepark Duinrell! Voor de entree wordt een kleine bijdrage van je gevraagd. 


Familiedagen voor pleeggezinnen bij Duinrell op 4 en 5 november 2023

Tijdens de Week van de Pleegzorg, die dit jaar van 1 t/m 8 november a.s. loopt, organiseert Pleegzorg Nederland opnieuw de feestelijke Familiedagen voor pleeggezinnen op Duinrell.

Deze Familiedagen worden gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 november 2023
Je bent dit weekend welkom voor een leuke dag op Attractiepark Duinrell! Voor de entree wordt een kleine bijdrage van je gevraagd. 

Met ruim 40 attracties voor jong en oud is het lastig kiezen: eerst rustig genieten van het uitzicht in het Kikkerrad of stap je meteen in de familieachtbaan Dragonfly? Daarna actief rodelen in de Rodelbaan, glijden van de Niagara Superroetsj en zwieren en zwaaien in zweefmolen Aqua Swing. Sinds kort heeft Duinrell een nieuwe arcade gamehal met meer dan 80 speelautomaten. 

Mede door Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, en de nieuwe hoofdsponsor Stichting van het Kind, De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), JongWijs en team pleegzorg.nl worden deze dagen mogelijk gemaakt.

Vanaf 18 september 2023 kun je entreekaarten bestellen voor slechts € 5,- per persoon. Parkeren is dit weekend gratis! Tijdens de Pleegzorg Familiedagen kun je  ook een entreekaartje kopen (bij de kassa van het Tikibad) voor 2 uur toegang tot het Tikibad en het indoorwaterspeelplein Playa voor slechts € 4,- per persoon. Hier zit echter een limiet aan en OP=OP


Belangrijke voorwaarden: 

Vanaf 18 september start de online-verkoop (Kaarten bestellen doe je via onderstaande button voor volwassen en de thuiswonende (pleeg)kinderen). 

Tickets zijn uitsluitend geldig op zaterdag 4 of zondag 5 november 2023.              

Je kan alleen kaarten bestellen voor de thuiswonende (pleeg)kinderen.                

De kortingscode die je kunt invullen bij de bestelling: Plgzrg2023DnrDag
(Deze code is uitsluitend bedoeld voor pleeggezinnen en mag absoluut niet doorgegeven worden.)

Je bent welkom vanaf 09.00 uur. Het park is van 10.00-18.00 uur geopend. Het Tikibad is van 10.00-22.00 uur geopend.

Parkeren is gratis. Op vertoon van je e-ticket ontvangt je bij de entree een parkeerkaart. 

Kortom, schrijf in je agenda op zaterdag 4 of zondag 5 november alvast met dikke letters DUINRELL

We kijken uit naar je komst. Tot dan!

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.