Gratis activiteiten in de Week van de Pleegzorg

In en rondom de landelijke week van de pleegzorg (dit jaar van 30 oktober t/m 6 november) worden allerlei (landelijke) activiteiten georganiseerd door Jeugdformaat en de andere pleegzorgaanbieders in het land. 

Soms samen, soms alleen. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven. Daarnaast zetten we in deze week pleegouders en pleegkinderen in het zonnetje. Dat doen we bijvoorbeeld  door leuke activiteiten te organiseren voor al onze pleeggezinnen! 

Via JIJ BENT kregen we aanmeldingen van originele vrijwilligers die hun talenten willen delen. Een echte Ninja, een buikdansers en een karter! Daarnaast is het weer mogelijk om gratis te zwemmen en te jumpen! 

Lees hieronder wat je allemaal kunt doen en meld je z.s.m. aan voor een of meerdere activiteiten.


Net als voorgaande jaren kun je als pleegouder in deze week samen met jouw (pleeg)kinderen gratis zwemmen in een van de zwembaden van Optisport. Heb je zin om lekker te spetteren in het water of rustig wat baantjes te trekken?

Optisport heeft vier zwembaden in onze directe regio (Naaldwijk, Rijswijk, de Lier en 's Gravenzande). Je kunt ook gebruik maken van hun zwembaden op andere locaties.

Het gratis zwemmen geldt voor alle inhuiswonende leden van het pleeggezin en alleen van 30 oktober tot en met 6 november.

Opgeven is inmiddels niet meer mogelijk.

(Let op dat de openingstijden per zwembad kunnen verschillen). Nadat je je hebt opgegeven ontvang je een mail van ons ter bevestiging.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met ons Servicecentrum.
Voorstelling Koeskoes: een kookwedstrijd met een klimbuideldier en een gemene kikker die vals speelt! 

Het klimbuideldier Koeskoes woont eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Je kan gouden munten winnen! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand valsspeelt. Een grote kikker wil de hoofdprijs winnen en gooit roet in het eten. Maar Koeskoes en Wasco kunnen écht lekker koken… Wie zal de wedstrijd winnen? 

Datum: woensdag 6 november 2019, aanvang 14.30 uur, eindtijd 16.00 uur
Adres: Frankenstraat 66, 2582 SM Den Haag
Leeftijd: van 5 jaar tot 10 jaar. De minimum leeftijd is echt 5 jaar. Kinderen jonger dan 5 jaar moeten nog even wachten, voor hen is de voorstelling vaak nog te spannend. 

Er is een pauze; het niet toegestaan zelf consumpties mee te brengen. Er zijn pauzedrankjes/consumpties te verkrijgen a 1,80 per stuk.

Informatie over het poppentheater/ de voorstelling: 
In een klein, sfeervol theater in het Haagse Statenkwartier speelt Kooman’s Poppentheater al 59 jaar bijna elke woensdag- en zaterdagmiddag voorstellingen voor kinderen vanaf 5 jaar.

De kindervoorstellingen zijn vrolijk en (een beetje) spannend, met verrassende decors, eigen muziek & liedjes en veel momenten om te lachen. 
 
Reserveren is verplicht en kan via onze website: www.koomanspoppentheater.nl of telefonisch 070-35593 05
Bij de reservering online of per telefoon graag vermelden: Week van de Pleegzorg.

Er zijn 30 kaarten beschikbaar!


Op donderdag 31 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar (Lengte minimaal 135 cm en maximaal 150 cm) een Kart Clinic ontvangen van een echte kart instructeur. Voel jij je even als Max Verstappen!

De Kart Clinic bestaat uit twee keer een korte les op en naast de baan, waar je leert over de vlaggen, de snelste manier om te rijden over de kartbaan en nog veel meer… Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen over de racerij! 

Wij verzamelen uiterlijk 15:45 uur bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk, vlakbij Den Haag. De kartles duurt tot 17:30 uur, waarna we aan het einde nog gezellig met de hele groep een frietje en snack zullen eten. 

DEZE CLINIC IS INMIDDELS VOL


Ben jij tussen de 11 en 19 jaar? Vrijdag 1 november (16.30-17.30 uur) geeft Aruna Nalini, een professionele buikdanseres, choreograaf en docent uit Den Haag, een toffe Buikdansclinic! 

Aruna danst al haar hele leven maar van bellydance wordt zij echt heel blij.

Waarom moet jij deze clinic proberen? 

Je leert in een uurtje een paar van de bellydance basics op hele mooie muziek. Die proberen we daarna uit met een korte maar stoere choreografie waar je veel power van krijgt. (nee, hij is echt niet moeilijk en Aruna legt alles rustig uit!).

Aanmelden

Wil jij je kunnen verdedigen als een echte Ninja en ben je tussen de 11 en 21 jaar?  Hou dan maandag 4 november van 18.45 uur - 20.15 uur vast vrij!

De nadruk ligt op de zelfverdediging technieken die gebaseerd zijn op de oude kindertraining van de Ninja’s van vroeger. In deze les zal de Kancho (grootmeester) je met leuke spel- en zelfverdedigingsoefeningen de basistechnieken uit het Ninpo Goshinjutsu systeem (dit is de zelfverdediging van de Ninja) bijbrengen. 

Wat gaan we allemaal voor leuke dingen doen deze les: 

1) Je gaat allemaal leuke oefeningen uitvoeren om je behendigheid en reactie vermogen te verbeteren. Hoe deden de Ninja’s dat? Dit deden ze o.a. door: 
a) (Rubberen) Shuriken (werpsterren te ontwijken en te gooien). 
b) (Rubberen) Katana (zwaarden te ontwijken). 

2) Je gaat zelf leren verdedigen. We gaan je een mooie techniek leren als iemand je van voren aan het verwurgen is. 

The Iga Warrior Martial Arts Academie is een sportschool, welke ruim 30 jaar de verschillende krijgskunsten aan leerlingen van jong tot oud bijbrengt. We geven les op verschillende plaatsen in het land waaronder Den Haag en verzorgen demonstraties bij evenementen. Deze les wordt gegeven in Den Haag. De locatie volgt in de bevestiging.

Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. VOL=VOL.

Aanmelden


Pleegzorg gaat weer Jumpen :) En niet zomaar jumpen... we gaan met z'n allen freejumpen! Jump One, een van de grootse indoortrampolineparken stelt net als vorig jaar gratis hun park beschikbaar voor pleegzorg op 23 en 24 november in Zoetermeer. Dat betekent dat alle pleegkinderen van Jeugdformaat vanaf 4 jaar gratis mogen komen jumpen. Hoe tof is dat? Wij staan nu al te springen! 

We maken er een mooi feestje van. Een feestje waar Zwarte Piet ook al rekening mee heeft gehouden ;-). Kom springen, leef je uit, train je skills en bounce van de ene trampoline naar de andere.

Voor alle pleegkinderen van Jeugdformaat (4+): gratis jumpen in het mega trampolinepark van Jump One (locatie Zoetermeer).

Aanmelden

Er is keuze uit 6 tijdslots, ingedeeld op leeftijd (max 100 kinderen per tijdslot.)

Zaterdag 23/11
-   9-10  uur         kids van 4-6 jaar
- 10-11 uur          kids van 6-8 jaar

Zaterdag 23/11
- 19-20 uur          kids van 8-12 jaar
- 20-21 uur          kids vanaf 12 jaar

Zondag 24/11
-  9-10 uur           kids van 4-6 jaar
- 10-11 uur          kids van 6-8 jaar

Je kunt je aanmelden tot 31 oktober. 

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per tijdslot kan het zijn dat er tijden worden aangepast of iets geschoven. Na 31 oktober krijg je een bevestiging met de definitieve tijden.

Goed om te weten

We houden ons aan de veiligheid & regels van Jump One
Het hele pleeggezin is welkom. Ouders kunnen komen kijken.

Sokken

Speciale Jump sokken zijn verplicht. Deze zijn helaas voor eigen rekening/niet gratis maar kunnen wel opnieuw gebruikt worden. Kosten: 1,- 

Ninja- parcours (vanaf 7 jaar) 

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gebruik maken van het Ninja parcours. Hiervoor dient een Ninja Tag badje (op naam) aangeschaft te worden van €1,50. Deze wordt gemaakt op naam (https://jump-one.nl/ninja-tag/)

LET OP: voor het Ninja Parcours moet je wel schoenen meenemen! 


Aanmelden

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.