Gratis LEGO bouwdag voor pleegkinderen in de zomervakantie

JIJ BENT heeft een super leuk aanbod: een gratis LEGO bouwochtend of middag voor pleegkinderen bij de Bonte Bouwplaats in Delft op 1 of 21 augustus. Is dit echt iets voor jouw pleegkind (leeftijd 6-12 jaar)? Meld hem/haar nu aan!

Zomervakantie! Dat betekent voor ouders en kinderen vaak dat zij zichzelf  6 weken lang moeten vermaken. En dat is best een lange periode. De LEGO bouwdag is dan een heel leuk uitje. Maar wees er snel bij, er is beperkt plek!  

Wat is de Lego bouwdag?
Allereerst natuurlijk een super leuke dag voor kinderen, met lego ;-). Spelen, bouwen, dromen, fantaseren, opdrachten doen….met heel veel lego! Wist je dat het bouwen met lego naast leuk ook nog eens heel leerzaam is? 

Spelen met lego is heel goed voor:
- Fantasie en creativiteit;
- Samenwerken en sociale vaardigheden;
- Probleemoplossend vermogen;
- Motoriek en hand-oog coördinatie;
- Ruimtelijk inzicht;
- Kritisch denken en concentratie.
 
Win-win dus! 
Bij de Bonte Bouwplaats (Locatie: Oosteinde 183 in Delft) draait alles om lego en doen ze niks anders dan kinderfeestjes, kinderkampen en kinderbouwdagen organiseren. Zij weten daar alles van LEGO.
 
Gratis aanbod speciaal voor JIJ BENT 
1 dag komen spelen bij de bouwplaats Voor kinderen in de leeftijd 6 -12 jaar

Data
1 augustus OF 21 augustus

Tijden

Ochtend: 9:30 - 12:30 uur
Middag: 13:30 - 16:30 uur

Eten en drinken
Voor tussendoortjes en drinken wordt gezorgd.

Ken jij een kind voor wie deze dag echt perfect zou zijn?

Meld hem of haar aan via een van de onderstaande buttons


JIJ BENT
is een initiatief van Jeugdformaat.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.