Gratis naar Kooman's Poppentheater tijdens de Week van de Pleegzorg 2020

We kunnen ook dit jaar weer kaartjes weggeven voor een voorstelling van Kooman's Poppentheater. En dit keer zelfs een voorstelling speciaal alleen voor pleeggezinnen

Dit jaar kunnen pleeggezinnen gratis naar de voorstelling Zevenslapers (5+). 

De muizen Mies en Dorus houden een winterslaap die zeven maanden duurt. Daarom worden ze Zevenslapers genoemd. In het snoepwinkeltje van Het Snoepmannetje vinden ze een geschikt slaapplekje. Maar als Mies een hapje neemt van een nieuw snoepje dat het Snoepmannetje aan het maken is, gebeurt er iets heel vreemds. Ook Wasco de Wasbeer lijkt betoverd na het eten van een snoepje. Heeft Kobus de Kauw hier iets mee te maken? Wasco en Dorus moeten op pad om de betovering te verbreken

Meer informatie

  • Waar: Kooman’s Poppentheater| Frankenstraat 66 Den Haag
  • Datum: woensdag 4 november 2020
  • Tijdstip: aanvang: 14.00 uur | Theater geopend vanaf 13.30 uur
  • Leeftijd: 5-10 jaar (jonger dan 4,5 jaar wordt helaas niet worden toegelaten)
  • Aantal: zorg dat er per 2 kinderen maar 1 volwassene mee gaat uit het huishouden/per reservering vanwege het beperkte aantal plaatsen. Als er te veel volwassenen meegaan zijn er slechts weinig plaatsen over voor kinderen. Er is maar een beperkte aantal plaatsen beschikbaar ivm corona! Er mogen alleen pleeggezinnen of kinderen uit het pleeggezin naar deze voorstelling (dus geen kinderfeestje of buurtkinderen meenemen).
  • Kosten: entree is € 2,50 p.p. Je koopt vooraf zelf de kaartjes. Achteraf betalen wij deze terug. De voorstelling is inclusief een drankje en een theatercakeje!
  • Reserveren: in de pleegoudernieuws die wij versturen in de week van 19 oktober, vind je de actie code. Vermeld bij het reserveren in het opmerkingenveld deze code, anders kunnen wij de kaartjes achteraf niet terug betalen! Reserveer via de site van Koomans Poppentheater.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.