Gratis online lezing ‘een (h)echte uitdaging’

Jeugdformaat Academie presenteert:

Inge Vandeweege, auteur van het bekende boek over pleegzorg ‘een (h)echte uitdaging’  live bij jou in de huiskamer!

Wanneer       : dinsdag 30 maart
Hoe laat         : 20.00 u|
Hoe                : via ZOOM videobellen.

Inge Vandeweege publiceerde in mei 2017 haar eerste blogpost over haar ervaringen als pleegouder. Ze schrijft over haar zoektocht naar een opvoeding die werkt voor deze kinderen met een spreekwoordelijk rugzakje en over haar falen als opvoeder. Ze schreef er het inmiddels bekende boek over: 'Een (h)echte uitdaging. Pleegkinderen opvoeden met vallen en opstaan.'

In de lezing vertelt Inge open over de 'breakdown' met haar eerste pleegdochter en over haar wanhoop toen ze met pleegzoon Ryan in een negatieve spiraal terecht kwam. Haar man Mark neemt je mee in de ontdekkingstocht van Inge naar een opvoeding die wél werkt.

Veel pleegouders herkennen zich in hun verhaal, halen er inspiratie uit en vinden er moed in om door te gaan.

Tijdens deze live uitzending kun je (persoonlijke) vragen stellen via de chat. Tussen de blokken van de online lezing en naderhand beantwoorden Inge en Mark jullie vragen. We sluiten uiterlijk om 22 uur af.

Als je een smartphone, tablet, laptop of pc hebt kun je deelnemen. Je hoeft geen speciale software te installeren om te kunnen videobellen met ZOOM. Na aanmelding ontvang je een handleiding met een stappenplan waarin precies uitgelegd staat wat je moet doen om deel te nemen. 

Wil je er bij zijn? 
Schrijf je dan snel in via de link die je in onze pleegoudernieuwsbrief (per mail) hebt ontvangen. Het aantal plaatsen voor de digitale lezing is beperkt!

P.S. Geen nieuwsbrief gehad? Neem even contact op met ons Servicecentrum.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.