Happy Hall spel zoekt 10 test pleeggezinnen

Happy Hall is een spelinterventie waarmee het hele gezin op een interactieve manier aan de slag gaat met emoties. Het spel bevat verschillende opdrachten waarmee de gezinsleden meer over elkaar te weten komen. Zo draagt Happy Hall bij aan het bespreekbaar maken van hoe het gaat en wat er speelt bij ieder gezinslid. 

Happy Hall zet je aan het denken, zet aan tot actie en tot het maken van verbinding.

De afgelopen maanden heeft Muzes samen met pleeggezinnen Happy Hall verder ontwikkeld, de eerste reacties waren positief. Het is nu tijd voor de échte test, hiervoor zoeken zij 10 pleeggezinnen die Happy Hall één maand willen gebruiken, met het hele gezin. Verspreid over deze maand voeren jullie de verschillende opdrachten uit. Bijvoorbeeld het plakken van stickers op dingen in huis waar jij blij van wordt.

Wie zoeken ze?

Ze zoeken bestandspleeggezinnen met een langdurig plaatsing waarbij het pleegkind minder dan een jaar geleden is geplaatst. Voor de pilot richten ze op gezinnen met pleegkind(eren) tussen de 6 en 12 jaar.

Wanneer?

Tussen begin maart en eind mei nemen jullie Happy Hall 1 maand in gebruik. Start en einddatum bepalen we in overleg.

Hoe?

Vooraf komt Team Happy Hall langs voor kennismaking (1 uur) met het hele gezin, kort daarna gaan jullie van start. Na afloop komen we langs om jullie ervaringen in kaart te brengen (1 uur). Tussendoor zijn er vier momenten dat we digitaal of telefonisch vragen doornemen, deze nemen maximaal een half uur in beslag.

Privacy?

We gaan uiterst zorgvuldig om met de gegevens die wij van jullie ontvangen, deze worden alleen gebruikt om de ervaring van Happy Hall in kaart te brengen.

Bekijk de flyer voor meer informatie

Ben of ken jij een pleeggezin, voldoe je aan de eisen en wil je met Happy Hall aan de slag?

Neem contact op met Eva van der Drift via eva.vanderdrift@garage2020.nl of 06 - 183 516 76 om je aan te melden.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.