Interesse in een Pleegzorgevent bij Ayers Rock?

Beste pleegouder,

Ik organiseer vanuit mijn studie Sport & Beweging namens Jeugdformaat en Ayers Rock op 26 mei een evenement speciaal voor pleeggezinnen in de regio Den Haag. 

We willen voor de invulling van het programma graag weten welke wensen pleegkinderen, pleegouders en pleegbroers en zussen hebben.

Hebben u en uw pleegkind(eren) interesse in dit evenement? Vul dan onze korte vragenlijst in (invullen kost max. 5 min). Hiermee helpt u ons en heeft u natuurlijk invloed op de activiteiten die wij organiseren tijdens deze dag. 

Alvast bedankt voor uw medewerking! 

Met vriendelijke groet, 

Bo Ros 

(organisator evenement, student Sport & Beweging) 

Namens Ayers Rock en Jeugdformaat


Over Ayers Rock

Ayers Rock is het activiteiten centrum voor uitdagende indoor- en outdoor activiteiten. Scholen, bedrijven, kinderen, families en vrienden beleven de perfecte dag uit. Van spectaculaire activiteiten zoals het hoogteparcours tot aan teambuildingactiviteiten. Of van het klimmen tot aan een gezellige pub-quiz. Voor ieder wat wils.

Bekijk meer op de website.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.