Lancering platform pleegzorg.nl

Op donderdagochtend 25 maart wordt het platform pleegzorg.nl gelanceerd.Wil jij ook als een van de eersten een kijkje nemen? Meld je aan voor de lancering!

“Ik ben heel enthousiast over de komst van het platform. Op het platform staat heel veel informatie en is up to date. En pleegouders kunnen hun verhalen delen,” aldus pleegouder Dina.

De afgelopen jaren is er vanuit Jeugdzorg Nederland, de VNG en de NVP hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe platform pleegzorg.nl. Een online platform om pleegouders te versterken in hun rol en om geïnteresseerden kennis te laten maken met pleegzorg. En een platform om professionals te ondersteunen in hun werk, met betrouwbare kennis en handige verwijzingen. Het platform bevat een bibliotheek, leeractiviteiten en community voor pleegouders.

Lancering
Tijdens de lancering hoor je hoe het platform pleegouders helpt in hun dagelijks leven en krijg je een rondleiding.

Wanneer? Donderdagochtend 25 maart van 11.00 - 11.45 uur.
Hoe? De online lancering vindt plaats via WebinarGeek. De link ontvang je na aanmelding.
Aanmelden: Meld je aan via dit aanmeldformulier.

Meer lezen over het platform? Kijk op www.samenbouwenaanpleegzorg.nl

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.