Nieuw: kinderopvang tijdens onze ochtendtrainingen

Wil je graag overdag naar een van onze trainingen komen, maar heb je op dat moment geen opvang voor je kind(eren)? Wij richten een ruimte in op de Fleminglaan voor opvang onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Wil je hier gebruik van maken? Dan kun je dit aangeven tijdens het invullen van het aanmeldformulier voor de training.

Bij welke trainingen bieden wij dit aan:

Competentiegericht opvoeden
13 september - 9.30 uur
Lees meer

Intimiteit in het pleeggezin
1 november - 9.30- uur
Lees meer

Met onze trainingen aan pleegouders willen we hen zoveel mogelijk ondersteunen in het pleegouderschap. Factoren als onderwerp, tijdstip en locatie van de trainingen zijn elementen waar Jeugdformaat rekening mee kan houden. We proberen zoveel mogelijk af te stemmen met alle pleegouders. 

Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen op het gebied van training en deskundigheidsbevordering van pleegouders, binnen en buiten Jeugdformaat. Samen met onze trainers, kennisacademie en de pleegouderraad maken we de komende tijd flinke stappen om onze trainingen laagdrempeliger en toegankelijker te maken. 

Zo startten we dit najaar met het aanbieden van kinderopvang tijdens de trainingen die overdag plaatsvinden. Op de trainingslocatie bieden we opvang aan voor (pleeg)kinderen, verzorgd door onze Pedagogisch Medewerkers.