Platform pleegzorg.nl lanceert leeraanbod

In het voorjaar van 2021 vervangt een nieuw platform de huidige website pleegzorg.nl.
Het nieuwe platform is er om pleegouders te versterken in hun rol.
En om professionals te ondersteunen met kennis, verwijzingen en ontmoetingen. 

Het nieuwe platform krijgt 3 functionaliteiten:

  • Bibliotheek met betrouwbare en actuele informatie over pleegzorg
  • De Gids: een groeiend leeraanbod met trainingen, cursussen, e-learnings en meer
  • Besloten en veilige community voor ontmoetingen, gesprekken en om verhalen te delen. Speciaal voor pleegouders.

De Gids is al beschikbaar!

In de Gids staan trainingen, cursussen, workshops, lezingen en e-learnings. Voor pleegouders, van trainers en sprekers met ervaring in pleegzorg. In de Gids vind je nu al 65 activiteiten van meer dan 20 trainers en sprekers. En het aanbod blijft groeien. Benieuwd naar het aanbod tot nu toe? 

Ontdek het zelf: Bekijk de Gids op samenbouwenaanpleegzorg.nl

Het platform pleegzorg.nl is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), Jeugdzorg Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en in samenwerking met Jeugdformaat.


Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.