Pleegkinderen gezocht die film willen maken

Heb jij ambities als acteur, regisseur of cameraman/vrouw? Of zou je het gewoon tof vinden om op het grote scherm te laten zien hoe jij pleegzorg ervaart? Dan hebben we iets moois voor je!

De gemeenten in onze regio willen dit jaar namelijk een documentaire/korte film maken over pleegzorg vanuit het perspectief van pleegjongeren. Deze film wordt aan het eind van het jaar vertoond tijdens een speciale presentatie. Dit is je kans om jezelf op het grote scherm terug te zien.

Wat is precies de bedoeling?

Je gaat gedurende een aantal maanden samen met een aantal professionele filmmakers aan de slag met jouw ideeën. Samen maken jullie een korte documentaire/film over pleegzorg. Of je daarbij nu gaat acteren, regisseren, schrijven of iets anders doet, staat dus nog niet vast.

Moet je film-skills hebben?

Nope! Je hoeft niet perse supergetalenteerd, een populaire vlogger of een technisch wonder te zijn. Je moet het vooral leuk vinden. En het helpt natuurlijk als je het niet erg vindt om op beeld vastgelegd te worden en om het onderwerp pleegzorg te bespreken ;)

Word je hier blij van? Krijg je meteen ideeën? Laat het ons weten!

Meld je hier aan


Wat zijn de gemeenten eigenlijk van plan met pleegzorg?

Het afgelopen jaar hebben de gemeenten in de regio Haaglanden hard gewerkt aan een ontwikkelagenda voor pleegzorg (bekijk de agenda hier). Het resultaat? Een Regionaal Actieplan Pleegzorg dat van start gaat op 23 februari.