Pleegoudercafé 22 juni 2022

We nodigen je van harte uit voor het pleegoudercafé van woensdag 22 juni!

Een mooie gelegenheid om andere pleegouders te ontmoeten en inspirerende workshops volgen. 

Programma

20.00uur: inloop, koffie en wat lekkers 

20.30 - 21.30uur: workshops naar keuze 

21.30 - 23.00uur: hapje, drankje en ontmoeting

Workshops

1. Trauma en het brein

Wat is trauma eigenlijk en hoe weet je of er bij je pleegkind sprake is van trauma? En waar ervaar je stress in je lijf bij trauma? In deze workshop wordt er antwoord gegeven op deze vragen en krijg je kennis van de impact van trauma op het kinderbrein.

2. Kletspotpraat: Hoe doe jij dat nou? 

Heb jij altijd al willen weten wat andere pleegouders meemaken? Hoe zij problemen weten op te lossen. Wat zij ervaren, lastig vinden, durven, aanpakken, leuk vinden enzovoorts? In deze workshop staat de ‘kletspraatpot’ centraal: een pot vol inspirerende vragen die je kunt stellen aan de andere pleegouders. Uiteraard kan je ook eigen vragen in de pot doen!

3. Pleegoudervoogd worden? Wat moet je weten om een keuze te kunnen maken?

Denk jij wel eens na om pleegoudervoogd te worden, of wordt die vraag wel eens aan je gesteld? Alles wat je moet weten om een keuze te kunnen maken komt in deze workshop aan bod. Er zijn pleegoudervoogden aanwezig die hun ervaring met jullie willen delen, en hun tips en adviezen meegeven zodat je zelf een keuze kunt maken of pleegoudervoogdij iets voor je is

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.