Pleegoudercafé op dinsdag 14 mei

AFGELAST: Vanwege te weinig aanmeldingen hebben we besloten het pleegoudercafé van 14 mei niet door te laten gaan. 

In ons pleegoudercafé ontmoet je andere pleegouders, kun je in gesprek gaan met onze medewerkers en als je wilt een workshop volgen. Allemaal onder het genot van een hapje en een drankje, zoals natuurlijk hoort in een café.

Ben jij erbij op dinsdag 14 mei? 

Locatie: Fleminglaan 16, Rijswijk

Inloop om 20.00 uur. Start van de workshops om 20.30 uur.

De workshops van deze keer: 

Een succesvol gesprek

Anton de Leeuw, vertrouwenspersoon bij jeugdformaat deelt oplossingsgerichte tips om de juiste toon te vinden in de samenwerking tussen pleegouders en hulpverleners. 


Bouwen aan hechting

Hoe zijn de bouwstenen van de hechting van jouw pleegkind ontwikkeld? Maak een persoonlijk bouwstenenmodel!  


Ja maar wat als alles lukt? 

Leer OmDenken ten aanzien van gedrag bij pleegkinderen. 

Naar eigen keuze kan je voor tijdens of na de workshops in het café vertoeven.  Daar staat er een hapje en drankje voor je klaar,  kan je rondsnuffelen in de “kenniskisten’, iets meenemen van de weggeeftafel en kan je ontspannen en/of serieus kletsen met andere pleegouders. Ook leden van onze Pleegouderraad zijn aanwezig.  

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.