Pleegoudercafé op woendag 9 oktober

In ons pleegoudercafé ontmoet je andere pleegouders, kun je in gesprek gaan met onze medewerkers en als je wilt een workshop volgen. Allemaal onder het genot van een hapje en een drankje, zoals natuurlijk hoort in een café.

Ben jij erbij op woensdag 9 oktober? 

Datum: 9 oktober


20.00 – 20.15: inloop
20.30 – 21.30: workshops
Vanaf 21.30: ontmoeten en borrelen in het café

Locatie: Fleminglaan 16


Workshops

 Een succesvol gesprek. 

Anton de Leeuw, vertrouwenspersoon bij jeugdformaat deelt oplossingsgerichte tips om de juiste toon te vinden in de samenwerking tussen pleegouders en hulpverleners.  Met volop ruimte om uit te wisselen.

Lastige kinderen? Heb jij even geluk!

Via de omdenk techniek van Berthold Gunster op een luchtige manier aan de slag met lastig gedrag.

Opvoeden is vaak vastdenken: kijken naar wat er niet is maar wel zou moeten zijn. Denk het om. In deze workshop gaan we proberen het probleem om te denken naar een mogelijkheid. Durf jij deze uitdaging aan?

Hoe doe jij dat nou?

Heb je een bepaalde vraag of onderwerp waarvan je eens wilt weten hoe andere pleegouders hierover denken? In een kleinschalige groep is hier ruimte voor. Elk onderwerp is in te brengen, dus grijp je kans! 

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.