Symposium Pleegzorg en Gezinshuis

Op dinsdag 17 november 2020 vindt hét landelijk Symposium over zo thuis mogelijk opgroeien plaats. Een dag boordevol vernieuwing en verdieping, innovatie en inspiratie voor jeugd- en gezinsprofessionals, beleidsmakers en -medewerkers, pleegouders en gezinshuisouders. Dit symposium brengt een enorme hoeveelheid kennis, sprekers en ontwikkelingen uit praktijk en wetenschap bij elkaar. Uiteraard zijn er speciale programma’s voor pleegouders en voor gezinshuisouders. 

Pleegzorg en Gezinshuis 2020

dinsdag 17 november 2020, Utrecht

Hét landelijke Symposium over zo thuis mogelijk opgroeien
Een dag boordevol vernieuwing en verdieping, innovatie en inspiratie. Reserveer deze datum daarom alvast in je agenda, zodat je in één keer weer helemaal bij bent.

Tijdens Pleegzorg & Gezinshuis 2020 brengen we een enorme hoeveelheid kennis, sprekers en ontwikkelingen uit praktijk en wetenschap bij elkaar. Maak kennis met het Mockingbird Family Model. Volg masterclasses over actueel onderzoek. Maak tijdens een proeverij kennis met de nieuwste online en offline trainingen voor pleegouders en gezinshuizen. En wat dacht je van thema’s als de zorg voor eigen kinderen en de plek van gezinsvormen in het lokale jeugdbeleid? Deze en nog veel meer innovatieve en verdiepende onderwerpen zorgen dat je in één dag een schat aan kennis, inspiratie en energie opdoet. En daar heb je niet snel genoeg van.

Uiteraard zijn er speciale programma’s voor pleegouders en voor gezinshuisouders. Nieuw dit jaar: sessies bestemd voor beleidsmakers van gemeenten en andere overheden.

Samen met alle kernpartners van deze bijzondere dag zien we ernaar uit je te ontmoeten!

Anita Seinen en Jan Willem Roseboom (SCEM), Janette Reukers (Jeugdzorg Nederland)

Datum

dinsdag 17 november 2020 

Locatie

Jaarbeurs Utrecht 

Accreditatie 

Wordt aangevraagd bij SKJ en NIP/NVO

Inschrijfgeld 

Het inschrijfgeld bedraagt 

  • professional : € 195
  • pleegouder € 145 

Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30 verhoogd.

Doelgroep 

Jeugd- en gezinsprofessionals, beleidsmakers en -medewerkers, pleegouders en gezinshuisouders

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.