Win een podcastworkshop!

Regelmatig mogen we via ons initiatief JIJ BENT iets leuks weggeven speciaal voor pleegkinderen. We hebben dit keer wel iets heel tofs. Een podcastworkshop door professionele podcaster Lenny Tamerus. Lees hieronder meer en reageer snel.


Hoe klinken de voetstappen van iemand die te laat thuis komt? Welke geluiden hoor op datzelfde tijdstip in het bos? Wie wil je interviewen? Welke vraag zou je dan stellen? Wat is een goede vraag eigenlijk? Hoe zou je jouw verhaal het beste kunnen vertellen?

 
Mijn naam is Lenny Tamerus. Ik ben journalist en podcaster. Afgelopen jaar maakte ik samen met collega’s bijvoorbeeld de tv-documentaire ‘Hijltje’ en de podcast ‘Op Houten Banden’. Ook heb ik 10 jaar ervaring als redacteur en regisseur bij Radio West. 

Omdat corona voor veel mensen het leven een beetje saai maakt, en ik me voor kan stellen dat jij je helemaal te pletter verveelt… wil ik graag mijn passie voor audio (podcast en radio… geluid dus eigenlijk) met je delen. Daarom bied ik aan om met 1 jongere of met een groep jongeren die samen in een gezinshuis of instelling wonen aan de slag te gaan. Om ervoor te zorgen dat je net als ik een beetje een audio-junkie wordt. Geheel coronaproof. 

Wat gaan we doen? 

Dat ligt aan jouw wensen. Wat wil je maken? Wat wil je leren? Het zou er zo uit kunnen zien: via Skype of Zoom gaan we 3 tot 5 keer met elkaar in gesprek. Eerst maken we samen een plannetje en leg ik uit met welke spullen we gaan werken. Daarna denk ik mee hoe je je plan kunt organiseren. We nemen een testuitzending via internet op. Ik help je met monteren of geef je feedback. Heb je de liefde van je leven gevonden en wil je zelfstandig verder? Of blijft het bij een leuke ervaring? Het is aan jou.
 
Dat ben ik. Wie ben jij?

- Je bent tussen de 10 en 18 jaar
- Je houdt van interviewen, verhalen vertellen of radio en podcast
- Je wilt graag meer leren op dit vlak
- Je hebt een laptop of kunt deze lenen.

 
Hoe reageer je? 

Vul het formulier in via de button hieronder (uiterlijk vrijdag 19 juni) en vertel ons waarom jij deze workshop wilt winnen!

Als je al een idee of wens hebt, mag je dat erbij zetten. Een podcast kan vele vormen hebben: interview, gesprek, luisterverhaal of misschien wil je je gedichten wel inspreken en met geluiden ondersteunen... Nog geen idee? Geen probleem! Leg gewoon uit wat je wilt leren. Ik hoor graag van je.

P.S.: Je kiest zelf of je de podcast op internet wilt publiceren of dat deze alleen voor jezelf is. Als je dus liever anoniem blijft, kan dit.


Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.