Workshop Eerste hulp bij ongelukken

Zeker bij kinderen komen ongevallen in en rond het huis vaak voor. Vallen, verslikken of branden: als het gebeurt, wil jij weten wat je moet doen.

Wat kun je het beste doen als je kind zich verslikt? En hoe handel je als er sprake is van een hersenschudding? Leer dit en meer het tijdens onze workshop Eerste hulp bij ongelukken, speciaal voor pleegouders, op woensdag 13 november.

Speciaal voor onze pleegouders biedt Jeugdformaat samen met Veiligheidop1 jou de workshop Eerste hulp aan kinderen aan van €69,95 voor €12,50. 

De Workshop Eerste hulp aan kinderen is bedoelt voor iedereen die wil leren om Eerste Hulp Bij Ongelukken te verlenen bij de 7 meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. 

De workshop wordt verzorgd volgens de richtlijnen en eindtermen van het Oranje Kruis.

In een groep van maximaal 30 deelnemers behandelen we:

  • De 7 meest voorkomende ongevallen 
  • Schaafwond, brandwond, snijwond 
  • Vergiftiging 
  • Hersenschudding 
  • Verslikking baby 
  • Verslikking kind 
  • Stabiele zijligging

Mis het niet en geef je snel op via de onderstaande button! Vol=vol.

De workshop is woensdag 13 november van 19.30 uur tot 22.00 uur op de Fleminglaan 16 in Rijswijk.

Aanmelden voor de workshop

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.