Pleegoudercafé

Op dinsdagavond 17 maart 2020 is er weer een pleegoudercafé van Jeugdformaat!
Vanaf 20.00 uur ben je welkom.
Het pleegoudercafé staat in het teken van ontmoeten, delen, informeren, herkennen en uitwisselen. 

Programma

  • Vanaf 20.00 uur kun je binnenlopen
  • Tussen 20.30 en 21.30 uur zijn er verschillende workshops waar je vrijblijvend aan deel kunt nemen. Je kunt ook gezellig blijven kletsen in het café, wat ook na de workshops nog een tijdje openblijft. Er zijn deze avond ook leden van de Pleegouderraad aanwezig.
  • Om 23.00 uur sluiten we het café.

Workshops

  1. Bouwen aan hechting: hoe zijn de bouwstenen van de hechting van jouw pleegkind ontwikkeld? Maak een persoonlijk bouwstenenmodel!
  2. Pleegoudervoogdij, wat is dit precies? Volop informatie over de verschillen met pleegouder zijn, voor- en nadelen van het pleegoudervoogdijschap, éénoudervoogd of gezamenlijk de voogdij, wat is het verschil en wat zijn de consequenties hiervan?
  3. Gewoon of niet: over seksualiteitsontwikkeling van pleegkinderen.

Locatie

Steck Fleminglaan
Fleminglaan 12 
Rijswijk
Neem gelijk een kijkje in ons nieuwe pand! 

Ben je er bij? Leuk! Laat het dan even weten via het aanmeldformulier, dan kunnen we daar rekening mee houden met de koffie.

Meld je aan

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.