Intimiteit in het pleeggezin

Doelgroep
Pleegouders
Soort training
Groep
Locatie
Fleminglaan 16, Rijswijk
Training op maat
Niet beschikbaar

Deze training is bedoeld voor pleeggezinnen met een puber in huis en richt zich op het herkennen en erkennen van grenzen van intimiteit . 

Wanneer voelt het normaal en ontspannen, wanneer wordt het ongemakkelijk? 

Deze avond zal gaat over het (h)erkennen van grenzen van intimiteit. Wanneer voelt het normaal en ontspannen, wanneer wordt het ongemakkelijk?

In het eigen gezin is intimiteit doorgaans van nature aanwezig en verloopt vanzelfsprekend. Zodra er een ‘vreemde’ bij komt in het gezin gebeurt er iets op het gebied van grenzen en regels rondom intimiteit. Er kan zelfs ongemak en ‘schemergebied’ ontstaan.

We kijken bewust naar de schemergebieden en de kwetsbaarheid van het pleegkind en de pleegouder hierbij. Hoe kun je het ongemak weghalen en inzichtelijk en bespreekbaar maken.

Begeleiding: Marlene Reeuwijk en Monique Duijndam

Wil je graag naar deze training komen, maar heb je op dat moment geen opvang voor je kind(eren)? Wij richten een ruimte in op de Fleminglaan voor opvang onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Wil je hier gebruik van maken? Dan kun je dit aangeven tijdens het invullen van het aanmeldformulier.

Meld je aan voor deze training