Pubers in de pleegzorg

Doelgroep
Pleegouders
Soort training
Groep
Locatie
Fleminglaan 16, Rijswijk
Training op maat
Niet beschikbaar


De training is bedoeld voor pleegouders van wie de pleegkinderen puber zijn, de puberteit naderen en voor pleegouders die overwegen pubers op te gaan vangen.

Een breed en uitdagend onderwerp! Naast de reguliere puberperikelen hebben pleegouders een extra uitdaging: pleegpubers.

Om het maximale uit de training te halen, vragen we je om voorafgaand de site www.hoepakjijdataan.nl te bekijken. Deze site geeft inzicht in de diverse aspecten van het puberbrein en pubergedrag, zowel theoretisch als praktisch. Op veel van de algemene pubervragen wordt op de site al uitgebreid ingegaan. Zo kunnen we ons tijdens de training focussen op de specifieke zaken die juist voor pleegpubers gelden.

Tijdens de training:

  • Geven we je een korte samenvatting van deze info over het puberbrein en de ontwikkeltaken van een puber.
  • Bespreken we de speciale taken die juist voor pleegpubers gelden en waarin jij als pleegouder voor een bijzondere en vaak gecompliceerde uitdaging staat
  • En wisselen we met elkaar persoonlijke ervaringen en voorbeelden uit.

Kinderopvang tijdens de trainingen

Wil je graag overdag naar een van onze trainingen komen, maar heb je op dat moment geen opvang voor je kind(eren)? Wij richten een ruimte in op de Fleminglaan voor opvang onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Wil je hier gebruik van maken? Dan kun je dit aangeven tijdens het invullen van het aanmeldformulier voor de training.

Meld je nu aan voor deze training