Dringend opzoek naar weekendleegouders

Gepubliceerd op: 08 juli 2024

Op dit moment is er bij ons veel vraag naar weekendpleeggezinnen. Wij zoeken dan ook pleegouders die weekendpleegzorg willen bieden. Heb jij geen plaatsing op dit moment, of nog ruimte in jullie huis en hart en wil je geen voltijd plaatsing maar wil je wel af en toe iets betekenen in een weekend voor een pleegkind, dan zoeken we jou!

Zo zoeken wij bijvoorbeeld een vrouw alleen of een man/vrouw zonder of met kinderen onder de 10 jaar voor een meisje van 10 jaar en haar broertje van 4 jaar.

Zij wonen met hun moeder in Den Haag. Door omstandigheden hebben zij geen netwerk. Moeder zoekt een gezin die steungezin voor haar kinderen willen worden en echt aanvullend netwerk willen worden naast moeder.

Ivm een allergie voor katten, honden, huisstofmijt en pollen, een gezin zonder dieren, of alleen kleine dieren die buitenshuis worden gehouden.

Het meisje is rustig, vrolijk en lief. Zij is creatief, houdt van tekenen, knutselen en bakken. Ook gamen en sporten vindt zij leuk. Het jongentje is sociaal, actief en ondernemend. Hij houdt van klimmen en klauteren, is actief en nieuwsgierig. Hij houdt van buitenspelen en zand en water. Dingen met natuur en experimenteren zijn favoriet. Wij zoeken voor hen een open, warm, meelevend en ondernemend gezin die openstaan voor alle culturen. Een gezin dat openstaat voor contact en het maken van afspraken met moeder en zij haar betrekken bij hun plannen. Elke frequentie is mogelijk, fijn als er structureel netwerk wordt opgebouwd.

 

En voor een meisje van 15 jaar zoeken wij een of twee vrouwen, met of zonder kinderen voor 1x per 2 a 3 weken.

Zij is een verlegen meisje, zij is wel een makkelijke kletser als ze je eenmaal kent. Zij heeft behoefte aan duidelijkheid en structuur, moeite met overgangen, belangrijk dat dit voor gestructureerd wordt. Zij houdt van helpen met koken en vindt skeeleren en zwemmen leuk. Zij houdt van gamen, op haar mobiel zitten, slapen, bordspelletjes, films en formule 1 kijken. Zij omschrijft zichzelf als een stoer/ jongensachtig meisje. Zij is nieuwsgierig en leergierig. Ook is zij behulpzaam in huis. Wij zoeken voor haar een gezin waar zij echte aandacht krijgt.

 

Spreekt 1 van deze profielen je aan neem dan contact op met B&M via matching-pleegzorg@jeugdformaat.nl

Of zijn deze profielen niet passend maar heb je wel ruimte voor weekendpleegzorg, dan horen we ook graag van je! 

Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.