Andere pleegouders ontmoeten

Elke dag beleef je als pleegouder wel dingen die het vertellen meer dan waard zijn. Veel dingen kun je delen met familie, vrienden en kennissen… maar niet alles. Het kan prettig en leerzaam zijn als je over deze ervaringen met mensen in vergelijkbare situaties kunt praten.


Wanneer pleegouders elkaar ontmoeten is het vaak een feest van herkenning. Soms is een half woord genoeg en vind je bij die andere pleegouder het begrip en de steun die je net even nodig hebt.

We organiseren regelmatig bijeenkomsten waarbij je andere pleegouders kunt ontmoeten. Bekijk het overzicht van onze trainingen en bijeenkomsten voor de data.

Community Pleegzorg Nederland

Pleegouder ben je niet alleen. In de besloten community van het platform kun je met elkaar in gesprek, verhalen delen en berichten sturen naar andere pleegouders. Met een account kun je toegang aanvragen tot de community.

Klik hier voor meer informatie 


Besloten Facebook groep

Ken je onze besloten facebookgroep speciaal en alleen voor pleegouders van Jeugdformaat?

Op deze pagina wordt van alles onderling gedeeld. Dat kunnen hele praktische vragen zijn maar ook emoties op moeilijke momenten. En de steun van een andere pleegouder kan dan net even fijn zijn.

Om er zeker van te zijn dat de leden alleen pleegouders van Jeugdformaat zijn worden alle pleegouders door het Servicecentrum Pleegzorg gecheckt voordat ze toegang krijgen. Aanmelden voor de deze groep? 

Klik hier om je aan te melden

Kledingmagazijn 'Je mag er zijn'

Een winkel maar eigenlijk heel veel meer. Naast een magazijn vol met gratis kleding, spullen en speelgoed voor pleeggezinnen is het ook een ontmoetingsplek voor pleeggezinnen onderling. Voor veel pleegouders een bekende plek.

Met een kopje koffie of thee even onthaasten, gezellig bijpraten of nieuwe pleegouders ontmoeten terwijl pleegkinderen met elkaar spelen? En ondertussen een nieuwe broek of jas passen die je gratis kunt meenemen? Dat kan bij 'Je mag er zijn'.

Openingstijden

Iedere woensdag van 09:00 tot 12:00 uur
Iedere zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur
Iedere eerste donderdag v/d maand 19:30-21:00 uur (pleegpraat).

Beheer: Ingrid
Tel: 06-27367996

Facebookpagina

Adres

LET OP nieuw adres:
Distributieweg 8-10
2645 EJ Delfgauw
jemagerzijntwestland@gmail.com

Pleegpraat

Bijpraten met andere pleegouders kan ook op elke eerste donderdag van de maand tijdens de 'pleegpraat' van 20-22 uur. 

                                        

                                                                                                               

Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.