Andere pleegouders ontmoeten

Elke dag beleef je als pleegouder wel dingen die het vertellen meer dan waard zijn. Veel dingen kun je delen met familie, vrienden en kennissen… maar niet alles. Het kan prettig en leerzaam zijn als je over deze ervaringen met mensen in vergelijkbare situaties kunt praten.


Wanneer pleegouders elkaar ontmoeten is het vaak een feest van herkenning. Soms is een half woord genoeg en vind je bij die andere pleegouder het begrip en de steun die je net even nodig hebt.

We organiseren regelmatig bijeenkomsten waarbij je andere pleegouders kunt ontmoeten.Bekijk het overzicht van onze trainingen en bijeenkomsten voor de data.

Besloten Facebook groep

Ken je onze besloten facebookgroep speciaal en alleen voor pleegouders van Jeugdformaat?

Op deze pagina wordt van alles onderling gedeeld. Dat kunnen hele praktische vragen zijn maar ook emoties op moeilijke momenten. En de steun van een andere pleegouder kan dan net even fijn zijn.

Om er zeker van te zijn dat de leden alleen pleegouders van Jeugdformaat zijn worden alle pleegouders door het Servicecentrum Pleegzorg gecheckt voordat ze toegang krijgen. Aanmelden voor de deze groep?

Klik hier om je aan te melden

Kledingmagazijn 'Je mag er zijn'

Een winkel maar eigenlijk heel veel meer. Naast een magazijn vol met gratis kleding, spullen en speelgoed voor pleeggezinnen is het ook een ontmoetingsplek voor pleeggezinnen onderling. Voor veel pleegouders een bekende plek.

Met een kopje koffie of thee even onthaasten, gezellig bijpraten of nieuwe pleegouders ontmoeten terwijl pleegkinderen met elkaar spelen? En ondertussen een nieuwe broek of jas passen die je gratis kunt meenemen? Dat kan bij 'Je mag er zijn'.

Openingstijden

Iedere woensdag van 09:00 tot 12:00 uur
Iedere zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur
Iedere eerste donderdag v/d maand 19:30-21:00 uur (pleegpraat).

Voorzitter: Stella
tel: 06 27 36 79 96

Facebookpagina

Adres

Fultonstraat 4
2691 HA 'S-Gravenzande
jemagerzijntwestland@gmail.com

Pleegpraat

Bijpraten met andere pleegouders kan ook op elke eerste donderdag van de maand tijdens de 'pleegpraat' van 20-22 uur.