Contact met ouders

‘Een mens is van nature loyaal aan zijn ouders,’ vertelt familietherapeute Else van den Eerenbeemt. Zo ook pleegkinderen. Als pleegouder heb je te maken met de ouders van je pleegkind. En soms dus ook met loyaliteitsconflicten. Of met ingewikkeld gedrag van ouders. En de reactie van je pleegkind daarop. Toch is het belangrijk een positieve relatie met de ouders op te bouwen, want dat verhoogt in grote mate het welzijn van je pleegkind. 

Aan de orde komen onder andere loyaliteit, eigen identiteit,  contact bevorderen, vormgeven aan het bezoek, onmacht van ouders en zorgen voor jezelf.  

Bekijk hier een korte demo van de training.

Meld je hier aan voor deze training.

Als u zich aanmeldt heeft u automatische toegang tot de andere online pleegoudertrainingen van Augeo.  Deze zijn:


Hechting en gedrag
Verlies en Rouw
Eigen kinderen pleegouders
Trauma
Seksueel gedrag
Contact met LVB ouders

Heeft u al een inlog voor een andere online training bij Augeo dan heeft u met deze inlog automatisch toegang tot deze training over ouders.  U hoeft zich dan dus niet opnieuw aan te melden.


Een lichte verstandelijke beperking bij de ouder van je pleegkind heeft gevolgen voor zijn of haar ouderschap. En voor de samenwerking tussen deze ouder en jou als pleegouder. Hoe investeer je in wat wel mogelijk is? In deze module krijg je informatie en tips voor deze samenwerking.  Je leest een interview over hoe de ouders en pleegouders van Djefano samenwerken en je krijgt links naar extra informatie en video’s over dit onderwerp.   duur: 30 min - 1 uur afhankelijk van het aantal documenten dat je bestudeert.

Ben je pleegouder of gezinshuisouder bij Jeugdformaat? Vraag dan gratis een account aan via het Service Centrum: pleegzorg@jeugdformaat.nl.   

Als je eenmaal een account hebt, heb je eveneens toegang tot de 6 andere trainingen die door de Pleegouderacademie van Augeo speciaal zijn ontwikkeld voor pleegzorg. De onderwerpen van deze trainingen zijn:

Hechting en gedrag
Contact met ouders
Verlies en Rouw
Eigen kinderen pleegouders
Trauma
Seksueel gedrag

Je kan zelf kiezen wanneer je, welke training bekijken wil. Je  kan op ieder moment stoppen of switchen tussen trainingen en op een later moment weer verder gaan.

Een echte aanrader!

.

 


Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.