Pleegouderbuddy

Als pleegouder komt er soms veel op je af. Dan kan het fijn zijn om contact te hebben met een andere (ervaren) pleegouder. Om je verhaal te delen of tips te krijgen. De pleegouderbuddy biedt dan uitkomst.

Een pleegouderbuddy is een ervaren pleegouder die andere pleegouders vanuit de eigen ervaring ondersteunt. Geen pleegzorgbegeleider dus, maar iemand die jou aanvullende steun en een luisterend oor biedt. Hij of zij weet wat het betekent om pleegouder te zijn; voor zichzelf, het eigen gezin, familie en omgeving.

Verschil pleegouderbuddy en pleegzorgbegeleider

Een pleegouderbuddy is op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van de hulpverlening. De buddy is een ervaringsdeskundige, hij of zij ondersteunt je dan ook vanuit die rol. De professionele begeleiding en de verantwoordelijkheid blijven bij jouw pleegzorgbegeleider.

Voorbeelden

Een buddy kan jou bijvoorbeeld ondersteunen als:

- Je voor het eerst met rechtspraak rond je pleegkind te maken krijgt
- Jouw pleegkind in de overgangsfase zit naar de middelbare school
- Je vol zit met praktische vragen en niet aan een plaatsing bent begonnen
- Je even je verhaal wilt delen, met iemand die 'pleegzorg' begrijpt.

Hoe gaat het in z'n werk?

Wanneer je je hebt aangemeld kijken we welke buddy het beste bij jouw behoefte past. De buddy neemt contact met je op om te bespreken wat hij of zij voor je kan betekenen en maakt afspraken met je over het contact (dit kan ook al vóór plaatsing). 

Heb jij behoefte aan een buddy? Klik dan op de onderstaande button.

Ja, ik wil me aanmelden voor een pleegouderbuddy